Diferența dintre cei doi candidați la conducerea PSD Zalău. Bălăjel și Forț sunt total diferiți

Navo cover Navo cover

La 27 octombrie, peste zece zile, au loc alegeri pentru conducerea PSD Zalău. Liderii PSD la nivel central au cerut să aibă loc alegeri în organizațiile importante din țară pentru a se asigura că formațiunea este reprezentată de oameni capabili și cu recunoaștere din partea populației, pentru că urmează un an 2023 în care PSD va prelua șefia Guvernului, foarte probabil cu Marcel Ciolacu prim-ministru, iar în 2024 vor avea loc și alegeri locale și alegeri parlamentare și alegeri prezindențiale, pentru care PSD se vrea pregătit să câștige.

Salajul liber Pub

Pentru conducerea PSD Zalău candidează viceprimarul Teodor Bălăjel și actualul șef al organizației, Forț Călin, care ocupă funcția din 2020, când a obținut-o fără să fi avut contracandidat.

Cine este viceprimarul Teodor Bălăjel, profesionist și om de acțiune

Teodor Bălăjel a pornit în carieră după ce a absolvit șef de promoție Facultatea de Mecanică a Institutului Politehnic Traian Vuia din Timișoara și a putut să aleagă între repartiția în cercetare și repartiția în producție. A preferat Combinatul de Utilaj Greu din Cluj-Napoca. A venit apoi în scurt timp acasă, la Zalău, și a parcurs toate etapele profesionale, de la șef de atelier, șef de secție, șef de producție, director de fabrică. A muncit în privat, într-un mediu competitiv, unde a avut în subordine oameni pe care a trebuit să-i coordoneze și să-i motiveze pentru rezultate.

Pregătirea și experiența profesională și-au spus cuvântul și în activitatea sa în administrație. Teodor Bălăjel a fost ales de zălăuani de patru ori în Consiliul Local și acum la al doilea mandat de viceprimar, poziție din care s-a afirmat, din 2016, ca cel mai de acțiun om din administrația locală a Zalăului și cu cea mai valoroasă experiență pentru proiectele de dezvoltare a Zalăului, atât în ce privește obținerea finanțărilor, cât și realizarea lucrărilor.

Are deja o largă recunoaștere publică pentru implicarea sa în dezvoltarea Zalăului, începând cu atragerea de fonduri, o reușită confimată și prin faptul că administrația orașului a primit din partea Asociației Municipiilor din România o distincție pentru volumul banilor atrași. Bălăjel spune că administrația a valorificat la maxim tot ce înseamnă accesarea banilor europeni. Iar zălăuanii știu și că Teodor Bălăjel este foarte implicat în realizarea fizică a proiectelor pentru dezvoltarea orașului și că are viziune pentru aceasta.

Pentru conducerea PSD Zalău este susținut de oameni cu greutate din organizația municipală, printre care se numără și cei mai importanți dintre aleșii în Consiliul Local Zalău, care au făcut o echipă de succes cu primarul Ionel Ciunt și cu viceprimarul Teodor Bălăjel în dezvoltarea orașului din ultimii ani.

”Îi chem pe toți membri PSD Zalău să mi se alăture și să vină la vot în 27 octombrie să alegem o conducere care să crească nivelul de reprezentare a membrilor organizației.”, este anunțul făcut de Teodor Bălăjel pe facebook.

Cine-i și Călin Forț, politician de carieră numit tot timpul în funcții bine plătite

Politician de carieră, Călin Forț a moștenit interesul pentru politică, unde a găsit întotdeauna un post, de la tatăl, un PSD-ist cu state vechi, unul dintre primii membri ai organizatiei locale.

Forț Călin a absolvit în 1998 studii de Mecanică și a obținut la scurt timp un post ca inginer responsabil cu activitatea de metrologie la Gospodărie Comunală Sălaj.

Cu sprijin politic, timp de 5 ani a fost membru în Consiliul de Administrație al Transurbis, după care, în perioada 2008-2014 a fost director tehnic al societății de transport public din Zalău.

În anul 2014, devine Șef al reprezentanței Sălaj a Registrului Auto Român, unul din multele posturi bine plătite pe care politicienii îl impart în funcție de cum dețin puterea.

În 2017 obține postul de Administrator Public în Zalău în urma unui concurs la care participă singur, pentru că singurul său contracandidat se retrage la timp. Postrul este unul dintre cele mai bine plătite din administrația locală.

Din martie 2018 până în octombrie 2019 face bani frumoși în Guvernul Dăncilă unde servește ca secretar de stat și membru în CConsiliul de Administrație la Compania Națională Administrația Canalelor Navigabile SA Constanța.

Este căsătorit cu Corina Forț, care s-a ales și ea cu un post obținut politic de adjunct la Inspectoratul Școlar Județean, dar nu au copii.

Ce aleg membrii PSD Zalău în 27 octombrie?

Spus direct, membrii PSD Zalău au de ales în 27 octombrie între Teodor Bălăjel, un profesionist cu recunoaștere publică mare a meritelor lui și care a fost ales de populație, și Călin Forț, care nu a adus niciodată plusvaloare în partid, dar s-a folosit de imaginea partidului creată prin plusvaloarea adusă de alții pentru a trăi bine din bani publici.

Despre diferența dintre cei doi candidați și cum sunt ei văzuți de public este grăitor un sondaj făcut recent în care sunt supuse votului 9 persoane publice din Zalău. La întrebarea ”În cine aveți încredere?”, au răspuns peste 700 de zălăuani, iar rezultatul a fost un procent covârșitor, de 43%, pentru Teodor Bălăjel. Viceprimarul este urmat pe locul al doilea, cu numai 15 la sută, de Vasile Bulgărean. Undeva la ccoadă este și Forț Călin, cu 6%.

REDACȚIA

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.